top of page

8 miljoen wagens geproduceerd bij Audi Brussels

De assemblagelijn in Vorst draait op volle toeren

Onder impuls van de familie D’ieteren worden er sinds 1948 in Vorst onafgebroken wagens gebouwd. Het begon ooit met de Amerikaanse Studebaker die als bouwpakket werd verscheept om in Vorst te worden geassembleerd voor de Europese markt. In de jaren die volgen passeerden vele andere modellen zoals de VW Beetle, de Porsche 356, de VW Golf, VW Passat, de Audi A1 en sinds 2016 worden er alleen nog elektrische wagens gebouwd in Vorst. Met de Audi e-Tron wordt dan ook vol verwachting naar de toekomst gekeken.

 

In al die jaren werden er zo veel wagens geproduceerd dat in 2021 het 8 miljoenste voertuig van de band rolde. Dit was het moment om de rijke geschiedenis van Audi Brussels in de kijker te zetten.

 

Samen met Geheugen Collectief en natuurlijk de medewerkers van Audi Brussels werkten we een tentoonstelling uit die in hun showroom in Vorst te bezichtigen is. Enkele iconische wagens die in Vorst geproduceerd werden staan bij de tentoonstelling opgesteld.

 

Op 10 november 2021 werd de tentoonstelling officieel geopend in het bijzijn van Premier Alexander De Croo en de grote baas van Audi Wereldwijd, meneer Markus Duesmann.

bottom of page