top of page

Curiosum

Een huis vol herinnering

De imposante gevel van Huis Janssens domineert vandaag nog steeds de Zamanstraat en doet dromen van een rijk verleden. Het nieuwe curiositeitenmuseum in dit prachtige gebouw kreeg de gepaste naam Curiosum - een huis vol herinnering. Herinneringen aan de oorspronkelijke bewoners van Huis Janssens, over de stad en het Waasland, aan het museum zoals het vroeger was, herinneringen aan gulle schenkingen en verwoede verzamelaars, maar ook herinneringen aan hoe we zelf als kind allemaal wel iets verzamelden en hoe sommigen dat nog steeds doen.  

 

Ontdek de gloednieuwe museale invulling. Je zult van alles zien, van oude muziekinstrumenten tot moderne kunstwerken en van boeken tot struisvogeleieren. Met een sterke scenografie die de architectuur van het huis respecteert, heldere en toegankelijk geschiedschrijving en welgemikte multimediale producties wordt de geest van Huis Janssens in de 21ste eeuw getild. Stap binnen in Curiosum en beleef een totaalervaring waarbij alle zintuigen zullen geprikkeld worden door middel van licht, geluid en interactieve toepassingen.

 

Fugzia zorgde voor algemene tentoonstellingsconcept en de scenografie alsook de opbouw. Samen met Mojuice ontwikkelden we enkele audio-visuele installaties en interactives zoals de rijmelarijtafel. Een touchtafel waarop je onder het toeziend oog van Alfons Janssens je innerlijke dichter kunt loslaten. De gevatte teksten zijn dan weer van de hand van Geheugen Collectief.

bottom of page