top of page

Gashouders

Industrieel Erfgoed in hartje Gent

De Gashouders van Gent bestaan al 100 jaar, maar zijn al vele jaren ongebruikt. Na enkele decennia van verval werd dit industriële erfgoed grondig gerenoveerd. Eén gashouder werd gerestaureerd in de originele staat, de andere gashouder werd omgevormd tot een evenementenweide en dit in de Rabotwijk die in volle ontwikkeling is.

 

Voor het Industriemuseum ontwikkelden wij enkele scenografische elementen op de site. Samen vertellen ze een verhaal van 100 jaar industrieel verleden. Basisinfo vind je op de infopanelen, maar via de erfgoedapp kan je heel wat extra informatie opvragen. Zo toont een animatie hoe de gashouders werkten en krijg je verschillende getuigenissen te zien in filmpjes die we speciaal hiervoor opnamen. In de 3D kijkers die we installeerden op de site, krijg je dan weer unieke historische beelden van de site te zien. 

Een fijne samenwerking met Drift Animation, Jack & Charlie Video-production, La Lingua copywriting en vertalingen en natuurlijk Het Industriemuseum, onze opdrachtgever.

 

Kom naar de Gentse Tondeliersite om het zelf te ontdekken.

bottom of page