Karel Van Lotharingenstraat 4/301 • 3000 Leuven • Tel. 016 230 803 • e-mail info@fugzia.be • BTW BE0437 306 385

Het Anker: Brouwerij en stokerij

Toeristische ontsluiting van historische brouwerij en stokerij.

Brouwerij Het Anker is een prachtige site om te bezoeken. Eén van dé trekpleisters van Mechelen. Samen met Brouwerij Het Anker zijn we op zoek gegaan naar manieren om het brouwerijbezoek nog leuker en interessanter te maken voor een breed publiek. Dit met veel respect voor de traditie van de brouwerij, en het ambachtelijke brouwproces. Zo zijn we aan de slag gegaan met muurschilderingen , projecties op de ramen en in de magazijnen, maar ook meubilair gemaakt uit de natuurlijk eikenhout en recuperatie van de vele Gouden Caroluskratjes. 

 

Brouwerij Het Anker heeft ook een shop op de brouwerijsite. We werden gevraag om ook deze  onder handen te nemen. Er werd gezocht naar een mooi evenwicht tussen klassieke elementen en een moderne aanpak. Op die manier creëerden wen een Brouwerijshop die er niet alleen goed uitziet, maar ook heel praktisch is ingericht.

 

Een nevenproject van Brouwerij Het Anker is de Gouden Carolus Single Malt whisky. Deze wordt gestookt in Whiskystokerij De Molenberg op een boogscheut van de Brouwerij in Mechelen. Met deze whisky sluit Brouwerij Het Anker aan bij een oude familietraditie.  De brouwerij kon al bezocht worden, maar nu is ook de stokerij open voor het grote publiek. Ook hier gingen we aan de slag met eerlijke, natuurlijke materialen en technieken. We gingen op de zolder van de stokerij op zoek naar elementen om in de wayfinding en de rondleiding opnieuw te gebruiken. Een koperen buis vormt de 'rode draad' doorheen de site en neemt bezoekers mee van ticketbalie, langs geschiedenis, eest, potstills, proeverij tot aan de shop. Ook de buitenaanleg werd grondig bekeken. De grote groene tuin met piknikplekken maakt van deze site een wonderlijke plek.

 

Op beide sites werkten we herkenbare signalisatie uit. Muurschilderingen en geëmailleerde staalplaten wijzen de bezoekers de weg en zorgen voor een herkenbaar en makkelijk te volgen parcours doorheen soms complexe sites.

Een korte lezing op Tripadvisor leert dat bezoekers zeer tevreden zijn over hun bezoek aan de Brouwerij en de Stokerij.